Madella heeft een hart voor de natuur en het ondernemen. De reden dat we onze olijf- en amandelbomen ter adoptie aanbieden, is omdat we met lede ogen aanzien dat de oudere generatie van landbouwers geen opvolging heeft. Veel mensen willen niet opboksen tegen de jaarlijkse kelderende marktprijzen van hun teelt en beproeven hun geluk in de steden. Nu trekt Madella aan de alarmbel. Om dit tegen te gaan start Madella, zijnde jonge ondernemers, met dit project voor duurzaamheid, stabiliteit en een ecologische voetafdruk.

Doordat de gronden en de daarop staande bomen onbewerkt blijven, sterven deze langzaam maar zeker af. De olijfboom is sterker dan de amandelboom maar zonder bemesting of het verwijderen van stamscheuten worden deze bomen struiken. Als u een boom adopteert, kunnen we deze bomen van sterven beletten.

We doen de volgende taken:

  • grondbewerking
  • bemesten
  • stamscheuten verwijderen
  • snoeien van de oude takken
  • oogsten van de vruchten
  • meststof voor de bladeren voorzien.

Nu we samen in dit sociaal project het milieu beschermen, gaan we nog een stapje verder. Voor elke geadopteerde boom planten we een jonge boom extra aan, zo verkleinen we onze CO2 voetafdruk. Zo herstellen we en planten we tot we door de bomen een bos zien. 


Hoe gaan we te werk?

Wenst u mee een betere en groenere samenleving te creëren en de cultuur te behouden? Dan kunt u een keuze maken van welke boom of bomen u adoptieouder wilt worden. Kies een tijdsduur en vervolledig uw persoonlijke gegevens. Bij ontvangst van betaling krijgt u een certificaat om fier op te zijn.

Nu, hier gaan we dan! Samen voor een betere toekomst! Wanneer wij voor het onderhoud zorgen van uw persoonlijk boom d.w.z. door het vrijmaken van de boomstam en het snoeien van de oude, dode takken, het bemesten van de grond, wordt u hierover geïnformeerd en op de hoogte gehouden. Onze medewerkers maken uw geschenkpakket klaar voor dit jaar. Vergeet niet uw adoptieboom in te brengen voor een belastingaftrek!

Wanneer de vogels het werk van ons deels overnemen door de insecten weg te houden, focussen we ons op de aanplanting van uw jonge boom, die zal zorgen voor een lagere CO2 uitstoot! Nu de bestaande boom kan herstellen en de nieuwe boom is aan geplant, blijven we op geregelde basis de stukken land voorzien van onderhoud door te snoeien en door te bemesten van de grond.


Door het opsnuiven van cultuur en tradities in deze authentieke dorpen beseffen we dat dit probleem, de vergrijzing van de kleine dorpen en het stil komen te liggen van de landbouw, niet enkel op te lossen is door herstellen en aan te planten van de Zuiderse bomen. 

Heeft u er voor gekozen om een adoptie van 5 jaar te nemen, dan helpt u niet alleen jonge ondernemers en de natuur te groeien. Wij, Madella, schenken 25 euro aan de gemeente of landbouwschool. Bij Madella vinden we dat de jonge opvolging de juiste opleiding moet krijgen en dit proberen we te ondersteunen.

Via de website kunt u het adoptieproces aanvragen. Na een jaarlijkse betaling van amper € 50,-* ontvangt u elektronisch een certificaat van adoptie. Uw gekozen boom krijgt een gepersonaliseerd naamkaartje en tekst. Wij, Madella, planten nadien seizoensgebonden een jonge boom aan. Na het oogsten van de vruchten ontvangt u jaarlijks (via internationale richtlijnen) een snuifje Spaanse zomer in een verwenpakket geleverd bij uw thuis. Wilt u hier vast meer over lezen, kijk hier verder.

*De betaling wordt eenmalig voldaan. Bijvoorbeeld; kiest u om een boom 2 jaar te adopteren, dan betaalt u bij afhandeling van de adoptie eenmalig 100 euro.

Heeft u vragen dan mag u altijd contact met ons op nemen en staan wij u met plezier te woord.Ambachtelijk oogsten van olijven